Programma van 26/09/2018

De achtste editie van de Dutch Green Building Week vond plaats van 24 tot 28 september 2918. Het thema van deze editie was Paris Proof.

Hieronder kun je het programma van de DGBW 2018 bekijken.

woensdag 26 september

00:00 to 23:00
- Door het hele land, u inspecteert het kantoor van u keuze.
Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kantoren gemiddeld 30% van de energie verspillen, goed voor gemiddeld € 2,33 per m2 per jaar. Ongelooflijk toch? In veel gevallen gaat het om processen die onterecht ‘aan’ staan terwijl er niemand in het gebouw actief is. Denk aan computers, verlichting, maar ook de ventilatie of de verwarming. e-nolis daagt u uit om zelf, of bijvoorbeeld samen met uw technisch dienstverlener te ontdekken of de kantoren waarbij u betrokken bent echt ‘uit’ staan na sluitingstijd. Bij aanmelding begeleiden wij u bij de nachtinspectie. Na afloop verzamelen wij de resultaten en delen die anoniem met alle deelnemende partijen. Een gouden kans om echt impact te maken. Meldt u aan, zelfstandig of met uw vastgoed-partner, uw klant, of zelfs uw huurders.
12:00 to 14:00
- RVO Den Haag, Pr. Beatrixlaan 2, 2595 AL Den Haag, Nederland
Zonnepanelen en LED verlichting blijken voor gebruikers en eigenaren van bedrijfshallen de meest interessante opties te zijn voor verduurzaming. Toch liggen niet alle bedrijfshallen in Nederland vol pv-panelen. Hoe komt dit? Welke kansen en belemmeringen zijn er? Gemeente Breda is een partner in het Europees samenwerkingsproject BISEP. Zij bundelen de krachten om bedrijven te stimuleren te verduurzamen. Arjan Rook van de Gemeente Breda is betrokken bij BISEPS en het Platform BV Breda. In zijn presentatie biedt Arjan inzicht in de kansen voor het bedrijfsleven.
13:00 to 17:00
- TNO MEC-lab, Bakemastraat 97 K, Delft
Tijdens het minisymposium ‘Energieopwekking aan de gebouwschil’ presenteren en demonsteren TNO en partners de laatste innovaties en oplossingen die de gebouwde omgeving energiepositief maken. Focus voor 2018 ligt op gebouwconcepten die energie opleveren (BIPV, zonthermisch, etc.). Het symposium start op de Bouwcampys en eindigt in het MEC-Bouwlab.
20:00 to 22:00
- Tivoli Vredenburg, zaal club Nine
Op woensdag 26 september trappen we af met de eerste lecture uit de serie 'Stad van Morgen'waarin we de uitdagingen voor de toekomst van onze leefomgeving ontrafelen. We zoomen in op de leefomgeving bij extreem weer. Ons klimaat verandert. Afgelopen zomer maakten we een uitzonderlijk lange droge periode mee. Half juli deed de temperatuur er een schepje bovenop en werd het ook nog eens zeer warm. In de toekomst moeten we rekening houden met meer piekbuien, perioden van droogte en extreem warme dagen. Op deze avond gaan we naar aanleiding van drie presentaties samen in gesprek op welke manier ontwerp bijdraagt aan de klimaatadaptieve stad. Ben jij er bij?