Programma van de week

De zevende editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 25 tot 29 september 2017. Het thema van deze editie is Meters Maken voor Klimaat.

Hieronder kunt u het programma van de DGBW 2017 bekijken.

maandag 25 september

15:00 to 18:00
- BLOC
TVVL trapt maandag 25 september 2017 af met de bijeenkomst Circulaire installaties: Oplevering van het ontwerp. Een groep van installatie gerelateerde bedrijven ontwikkelt en realiseert de eerste circulaire gebouwinstallatie van Nederland. TVVL-ers hebben hierin een actieve rol. Locatie van de installatie is het te herontwikkelen Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. De projectgroep presenteert het installatieontwerp en gaat in op de ontwerpkeuzes. Denk daarbij aan de circulariteit van het huidige ontwerp, maar ook aan de circulariteit op de verschillende onderdelen. 

dinsdag 26 september

09:00 to 12:30
- TVVL Woerden
De TVVL Expertgroep Klimaattechniek organiseert het symposium ‘2050: van doelstelling naar succes’. Op deze dag gaan sprekers in op het Klimaatakkoord en wat dat betekent voor de installatiebranche. Van organisatorische aspecten tot technische invullingen. Resultaten van onderzoeken uit de expertgroep van het afgelopen jaar komen aan bod. Denk aan de relatie tussen gevel- en installatieconcepten die voldoen aan de BENG-eisen, praktijkgids Phase Change Material (PCM), instrument over het werkelijke energiegebruik van gebouwen en hun gebruik (WENG). Tot aan ontwikkelingen van de BIM Community. Ter afsluiting is er een aansprekende presentatie over een zeer duurzaam gerealiseerd gebouw.
10:00 to 13:00
- Zernikelaan 17 Groningen
De architecten van Broekbakema leiden u persoonlijk rond door dit duurzame onderzoekscomplex met innovatieve klimaatzones en proefopstellingen. EnTranCE is een proeftuin waar onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven toegepast onderzoek doen op het gebied van nieuwe energiesystemen.
11:00 to 13:00
- Bink36
In deze sessie gaan we in op de relevantie van een gezonde kantooromgeving en hoe u dit volgens BREEAM NL In-Use in de praktijk kunt brengen. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijkheden laten we zien hoe u credits kunt behalen in de categorie gezondheid. Ook zullen we in gaan op de overlap met de WELL Building Standard en zal er gelegenheid zijn voor discussie. De sessie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde werkomgeving en BREEAM NL In-Use (beter) wil leren kennen. Versgebrande koffie aanwezig.
12:00 to 17:30
- Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, Utrecht
Leer deze middag wat er bij komt kijken om niet achter te blijven. En om te weten welke keuzes er voor de toekomst gemaakt moeten worden.
14:00 to 17:00
- Energy Academy Europe op de Zernikecampus in Groningen Adres: Nijenborgh 6
De architecten van Broekbakema leiden u persoonlijk rond door dit meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland met BREEAM Outstanding certificaat.

woensdag 27 september

10:00 to 12:00
- CHIBB, Corydastraat 47, Rotterdam
SUSateliers zijn de innovatie-ateliers van Hogeschool Rotterdam, Bouwkunde. Studenten van de SUSateliers hebben een circulair concepthuis ontwikkeld en gebouwd. Inmiddels 3 jaar bewoond en verschillende onderzoeken uitgevoerd. Wij nodigen u uit voor een rondleiding door woning, atelier, woonkas en eetbaar dak. Aansluitend worden nieuwe projecten van de SUSateliers gepresenteerd zoals Natuureducatiecentrum te Zwijndrecht en de Circulaire Parkkade, een nieuw te bouwen circulaire woonbuurt in Rotterdam.
10:00 to 13:00
- Kelvinstraat 9, 1704 RS Heerhugowaard
Retailers opgelet! We willen meters maken! In uw sector wordt nog altijd veel energie verspild. De deuren staan wagenwijd open en daarachter stoken/koelen de luchtgordijnen voor de mussen! Dit kan anders; ASSA ABLOY Entrance Systems heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van een intelligente automatische schuifdeur op het energieverbruik, de omzet en neuromarketing. De resultaten zullen u verrassen en maken uw panden klaar voor de toekomst! In een workshop incl. lunch leert u met nieuwe ogen te kijken naar uw objecten en tevens gaan we met elkaar rekenen aan uw ROI.
12:00 to 18:30
- New Babylon Meeting Center
De woningmarkt in Den Haag is gespannen. De vraag overtreft het aanbod ruim. Op langere termijn is de situatie zorgelijk; de stad bezit weinig grond. Waar moeten de woningen die in de komende 20 jaar nodig zijn, gebouwd worden?
13:00 to 18:00
- Circl, ABN AMRO, Gustaf Mahlerplein, Amsterdam
Op 27 september vindt de ABN AMRO Innovation Challenge 2017 plaats tijdens het Green Buildings Congres georganiseerd door CFP en ABN AMRO. Naast een aantal topsprekers waaronder Reinier van den Berg worden er 40 state-of-the art concepten, producten en ideeën gepresenteerd die bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Het winnende idee wordt beloond met de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2017 en 5.000 euro. U kunt de Innovation Challenge 2017 benutten om uw netwerk te vergroten en bezoekers te inspireren met uw visie op innovatie en duurzaamheid. Ook kunt u uw innovatieve producten of start-ups, of innovatieve leveranciers inschrijven om mee te doen aan de ABN AMRO Innovation Challenge. Tijdens het evenement komt de top van eindgebruikers van gebouwen en hun partners bijeen, zij zijn verantwoordelijk voor huisvesting, duurzaamheid en gebouwen van toonaangevende organisaties
13:30 to 17:00
- Bakemalaan 97A, Delft
De gebouwde omgeving gaat de komende jaren een grote transitie doormaken. Naast de energiedoelstelling die hier behaald moeten gaan worden, is blijvende aandacht voor comfortable en gezond binnenklimaat essentieel, omdat bij te weinig aandacht of zelfs negatieve resultaten het risico optreedt dat grote herstelkosten moeten worden gemaakt dan wel dat gebruikersacceptatie verloren gaat. Tijdens het minisymposium zullen resultaten uit nationale en internationale onderzoeken worden gepresenteerd en zal ruim de ruimte zijn om over dit onderwerp met collega's, experts en belangstellende bij te praten.

donderdag 28 september

11:30 to 18:00
- Circl, het circulaire paviljoen ABN AMRO
Tijdens de Dutch Green Building Week vindt op donderdag 28 september 2017 het DGBC Congres plaats.
12:00 to 18:30
- Igluu Eindhoven
Het strategische jaarcongres voor de energie- en mobiliteitssector over de stad van morgen.
12:30 to 17:00
- B.Amsterdam
GrownDownTown/Rooflife nodigt je uit voor een inspirerende tour langs groene projecten in Amsterdam. Deze tour gaat langs de nieuwste eetbare daktuinen, rooftop bars en subtropische tuinen. We brengen je naar de hoogtepunten in de stad en laten je zien wat de mogelijkheden zijn van het vergroenen van een gebouw: binnen en op het dak! We zullen meer vertellen over urban green trends, circulaire design methodes, lokaal produceren & oogsten van vers voedsel en potentiële opbrengsten.
18:00 to 21:30
- Circl - Circulaire Paviljoen ABN AMRO
Tijdens de Dutch Green Building Week vindt op donderdag 28 september 2017 het DGBC Gala plaats.

vrijdag 29 september

09:30 to 13:00
- TVVL Woerden
De TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken organiseert haar jaarlijkse innovatiebijeenkomst. Door deelname aan de innovatiegroep kan men nieuwe onderwerpen voor projecten en studies aandragen en informatie ter beschikking stellen. Dit keer gaat het over Warmtapwatercirculatie. Hoe kunnen we ontwerpers, installateurs en beheerders van warmtapwatercirculatiesystemen in de toekomst nog beter voorzien van richtlijnen om systeemfunctionaliteiten in praktijk te optimaliseren? Deze vraag vormt de rode draad in deze bijeenkomst. De bijeenkomst wordt uiteengezet in 3 thema’s te weten: 1. Ontwerp van circulatiesystemen 2. Inregelen van circulatiesystemen 3. Legionellapreventie Elk thema wordt ingeleid door een expert. Na de inleiding kan uitgebreid worden gediscussieerd met een klein panel van deskundigen.
12:00 to 17:00
- Chess Wise B.V., Richard Holkade 8A te Haarlem
Een slim gebouw begint met slimme LED verlichting. MyriaMesh is de eenvoudigste draadloze oplossing voor lichtbesturing en lichtmanagement voor renovatie van vastgoed en nieuwbouwprojecten. Ervaar nu zelf de eenvoud van slimme verlichting door het volgen van de workshop over Smart Lighting toepassingen, Network Security en het "live" in bedrijf stellen van een Smart Lighting netwerk.