Over DGBW

over DGBW 2013

Na het succes van de eerste zeven edities van de Dutch Green Building Week (DGBW) organiseert de Dutch Green Building Council (DGBC) van 24 tot en met 28 september 2018 de achtste editie. Het thema van deze editie is Paris Proof.

Met de Dutch Green Building Week sluiten we wederom aan bij de World Green Building Week. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering. 

Wat gaan we doen?

Deze editie staat volledig in het teken van het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Participanten van DGBC worden actief betrokken bij het invullen van het (lokale) programma, de organisatie en communicatie. Samenwerken en interactie staan centraal. Participanten worden gestimuleerd om de Dutch Green Building week te ondersteunen door bijvoorbeeld een eigen evenement/activiteit te organiseren. Kijk voor inspiratie naar de terugblik van alle edities.

Doelstelling

Het doel van de Dutch Green Building Week 2018 is:

  • Aandacht vragen voor doelstellingen uit  het Klimaatakkoord Parijs
  • Enthousiasmeren en partijen verbinden en in beweging brengen
  • Een volgende stap zetten met het Deltaplan Duurzame Renovatie
  • Zichtbaar maken van commitment en leiderschap van de achterban van DGBC om een doorslaggevende rol te spelen bij het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving
  • Beweging aanjagen door het laten zien van showcases en leiderschap.