Over DGBW

over DGBW 2013

De zevende editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 25 tot 29 september 2017. Het thema van deze editie is meters maken.

Met de Dutch Green Building Week sluiten we wederom aan bij de World Green Building Week. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering. 

Wat gaan we doen?

Deze editie staat volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. DGBC-participanten worden actief betrokken bij het invullen van het (lokale) programma, de organisatie en communicatie. Samenwerken en interactie staan centraal. DGBC Participanten worden gestimuleerd om de Dutch Green Building week te ondersteunen door bijvoorbeeld een eigen evenement/activiteit te organiseren. Kijk voor inspiratie naar de terugblik van alle edities.

Doelstelling

  • Een bijdrage leveren aan de bredere maatschappelijke ontwikkeling rond duurzaamheid en innovatie.
  • Nieuwe manieren van denken en werken in de bouwketen stimuleren. Hierin spelen de Young professionals van participanten een belangrijke rol.
  • Bij elkaar brengen en binden van ideeën en initiatieven en de communicatie hierover.
  • Nederland laat zien wat ze kan internationaal.