Nieuwsarchief

01 oktober 2018

Rob van Hattum won in zijn carrière van ruim dertig jaar talloze prijzen voor de programma’s die hij maakte. Vandaag de dag is hij eindredacteur Wetenschap bij de VPRO en Chief Science Officer van NEMO. Tijdens de Dutch Green Building Week was hij een van de sprekers gedurende het gala, waar hij de aanwezigen op ludieke wijze CO2 in hun wijnglazen bijschonk. “Velen zien het als een duivelse substantie, maar we zouden eens wat meer moeten kijken naar de mogelijkheden”, aldus Van Hattum.

28 september 2018

“Making the impossible, possible as soon as possible”, met die woorden sloot Raymond Knops, staatssecretaris van BZK, zijn toespraak op de het DGBC Congres in het World Forum af. Om vervolgens een enorme wereldbol de volle zaal in te trappen. Dat zorgde voor een spectaculaire start van het DGBC Congres met als thema Paris Proof. Na de staatssecretaris betraden onder meer Diederik Samsom, avonturier Melvin Redeker en Eerste Kamerlid Paul Schnabel het podium.

28 september 2018

De langverwachte opvolger van BREEAM-NL Gebied 2012 is beschikbaar: BREEAM-NL Gebied 2018. Dankzij de nieuwe versie is het mogelijk binnen gebieds(her)ontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken. Het nieuwe keurmerk is op 27 september door DGBC gelanceerd tijdens de Dutch Green Building Week. Ferdinand van den Oever, CEO Port of Moerdijk kreeg het eerste certificaat uitgereikt door Annemarie van Doorn, directeur van DGBC.

28 september 2018

De energietransitie is niet alleen een kwestie van techniek, maar is ook een maatschappelijk en gedragsvraagstuk. Daarover waren voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, Linde Nieman, en Diederik Samsom als voorzitter van de Klimaattafel gebouwde omgeving het eens op het podium tijdens het DGBC Congres. Samen werden zij op een bank neergezet en geïnterviewd over de energietransitie waar Nederland voor staat.

27 september 2018

Uiterlijk in 2040 zijn de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag klimaatneutraal. Dat is het doel van de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag die op donderdag 27 september 2018 door staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde Baljeu van de provincie Zuid-Holland en wethouder Van Tongeren van de gemeente Den Haag is ondertekend tijdens het DGBC Congres. De drie bestuurders zetten hiermee hun handtekening onder deze ambitieuze afspraak.

27 september 2018

“Klimaatverandering hebben we deze zomer allemaal meegemaakt”, begon moderator Danielle Arets aan de eerste lecture Climate Kick uit de serie Stad van Morgen georganiseerd door Architectuurcentrum AORTA. De aanhoudende warmte en droogte maakt de noodzaak tot het aanpassen van onze leefomgeving nog maar eens duidelijk.

27 september 2018

Bouwinvest investeert met een langetermijnhorizon in gebouwen waar mensen nu en in de toekomst willen wonen, werken, winkelen en verblijven. Met de duurzame vastgoedbeleggingen, creëert Bouwinvest een toekomstbestendige portefeuille met een solide langetermijnrendement. Die boodschap verkondigt Bouwinvest ook in het magazine Toekomstbouwers.

26 september 2018

“Een project met spierballen”, zo introduceerde Arjan Rook van de gemeente Breda het Europese subsidietraject BISEPS. In een consortium van acht partijen uit vier landen wordt gewerkt aan het reduceren van de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen. Dit leverde al snel mooie gespreksstof op tijdens de themasessie ‘Energie op je dak’ van RVO tijdens de Dutch Green Building Week.

26 september 2018

De gebouwde omgeving energiepositief maken. Een flinke uitdaging, maar wel een die TNO gretig met beide handen aanpakt. Tijdens het minisymposium in Delft toonde TNO hoe het samen met partners op innovatieve wijze werkt aan oplossingen rond energieopwekking aan de gebouwschil. Het mondde uit in een inspirerende middag bestaande uit een plenaire sessie en aansluitende demo’s op verschillende locaties. Zo begon de dag op de BouwCampus en werd er afgesloten met een rondleiding op TNO’s Materiaal Energie en Constructies-Bouwlab. 

26 september 2018

"De gebruiker moet zich er ook nog comfortabel in kunnen verplaatsen", aldus Claes Brantjes, Directeur Operations, Quality & Environment van Kone. ln het magazine Toekomstbouwers legt hij uit hoe KONE hieraan bijdraagt.

Pagina's