Nieuwsarchief

04 juli 2017

Op donderdag 28 september 2017 vindt vanaf 11:30 het DGBC Congres Meters maken voor klimaat plaats in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Het belooft een interessante en unieke bijeenkomst te worden voor ruim 350 professionals uit – en gelieerd aan – de gebouwde omgeving. Ed Nijpels, Jan Terlouw, Doekle Terpstra en diverse andere toonaangevende sprekers zijn opgenomen in het programma.

29 juni 2017

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet bestaand vastgoed daarom grondiger en sneller worden verduurzaamd. Tijdens de Dutch Green Building Week (DGBW) van 25 t/m 29 september 2017 wordt aandacht gevraagd voor de inspanningen die hiervoor worden geleverd. De week staat in het teken van het thema ‘Meters maken voor het klimaat’ en sluit aan bij het Deltaplan Duurzame Renovatie dat DGBC momenteel ontwikkelt.

12 juni 2017

Op donderdag 28 september organiseert de Dutch Green Building Council (DGBC) een exclusief Galadiner ter gelegenheid van de Dutch Green Building Week. Het galadiner is op uitnodiging. Partners van de Dutch Green Building Week mogen eigen relaties uitnodigen.

20 februari 2017

Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn wij al druk met de voorbereidingen voor de Dutch Green Building Week (DGBW). De zevende editie vindt plaats van 25 tot en met 29 september 2017. Bent u er deze editie ook (weer) bij? We hebben u hard nodig.

04 oktober 2016

Op 26 oktober vindt de Nationale Klimaattop 2016 plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Dutch Green Building Council verzorgt hier een sessie over het Deltaplan Duurzame Renovatie.

 

29 september 2016

Tijdens het DGBC Congres Impact in de Jaarbeurs in Utrecht heeft Geelen Counterflow officieel het BREEAM-NL certificaat overhandigd gekregen voor het meest duurzame kantoor ter wereld. Het gebouw in het Limburgse Haelen behaalde een score van 99,94% volgens het internationale BREEAM certificeringssysteem. Sander Geelen nam het certificaat in ontvangst uit handen van Annemarie van Doorn (directeur DGBC).

29 september 2016

De vervuiler - of het nou het bedrijfsleven of de consument is - moet gaan betalen voor de schade die hij of zij aanbrengt aan het milieu en de overheid moet daar wetten voor maken. Op zo’n manier kan de schade gecompenseerd worden en wordt verkeerd gedrag afgeleerd. Een goed voorbeeld daarvan is een CO₂-tax. Dat waren de belangrijkste conclusies van een debat met als thema de zero tolerance duurzaamheidsstaat dat gisteren werd gehouden tijdens Dutch Green Building Week (DGBW) in Utrecht.

28 september 2016

De bijeenkomst bij TNO in Delt was aangekondigd als een minisymposium voor circa 30 personen. Doordat TNO tegen de 100 aanmeldingen had ontvangen was het minisymposium toch niet zo mini meer.

28 september 2016

We gebruiken allemaal onze telefoontjes om te kijken of er nog files of treinvertragingen zijn op weg naar kantoor. Hoe bijzonder zou het zijn als uw kantoor zou kunnen zien dat er een grote treinstoring is en daaruit kan afleiden dat het kantoor nog niet alle verwarming aan hoeft te zetten want veel mensen zullen niet op tijd op kantoor komen? Dat klinkt als toekomstmuziek, maar de ontwikkelingen zijn dichterbij dan gedacht.

28 september 2016

Vandaag vond de finale plaats van de a.s.r. scholen challenge. Een initiatief van a.s.r. in samenwerking met de Gemeente Utrecht en de Dutch Green Building Council. 5 basisscholen uit Utrecht hadden zich geplaatst voor de finale. De 5 finalisten presenteerden hun duurzaamheidsidee aan een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra. OBS Vleuterweide presenteerde op een originele manier een idee om meer water te besparen in de school. De kracht van het idee is onder andere dat de leerlingen elkaar bewust maken om duurzamer met water om te gaan.

Pagina's