Nieuwsarchief

09 oktober 2017

Op 28 september organiseerde de Dutch Green Building Council (DGBC) een exclusief Galadiner ter gelegenheid van de Dutch Green Building Week in het splinternieuwe circulaire pand Circl in Amsterdam.

Onder leiding van bekende TV-Presentator Harm Edens, waren er o.a. bijdragen van Kitty van der Heijden (director Europa en Afrika bij het World Resources Institute), Hugo von Meijenfeldt (coördinator implementatie Global Goals bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Johan van Hall, (vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ABN AMRO).

09 oktober 2017

Daarmee overtuigde Sander Geelen de aanwezigen van het Seminar Duurzaam bouwen om te kiezen voor zo duurzaam mogelijke gebouwen. Geelen, directeur Geelen Counterflow, zette in Haelen het duurzaamste kantoor van Europa neer.

Waarom hij dat deed, legde hij in ruim een half uur uit. Van de Virgin Islands tot CO2 uitstoot en de opwarming van de aarde.

02 oktober 2017

Voor de tweede keer organiseerde TNO een mini-symposium tijdens de Dutch Green Building Week. Een traditie is daarmee geboren volgens Peter Paul van ’t Veen van TNO die het symposium aftrapte. Bovendien werd aangekondigd dat TNO weer een unit krijgt gericht op de bouw. Juist om bij de transitie die in de bouw nodig is de komende jaren te ondersteunen. 

29 september 2017

Dutch Green Building Council organiseerde gisteren het DGBC Congres ‘Meters maken voor het Klimaat’. Onder leiding van dagvoorzitter Rutger Mollee passeerden een keur aan bijzondere gasten de revue in Circl, het circulaire paviljoen van hoofdsponsor ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan, waaronder Jan Terlouw, Jan Peter Balkenende, Ed Nijpels, Doekle Terpstra. Allen gaven zij de zaal een extra duwtje in de goede en duurzame richting. Om nog meer meters te maken om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen.

29 september 2017

De Dutch Green Building Week is een prachtige gelegenheid om elkaar te inspireren. Green Business Club Zuidas nam die gelegenheid te baat door een groep van ca. 30 belangstellenden via een fietsexcursie langs enkele "polderdak" voorbeeldprojecten op de Amsterdamse Zuidas te leiden. Via Old School ging het steeds hoger via Breevast naar De Boel, waar op een gerenoveerde galerijflat een indrukwekkend dakpark is gerealiseerd, uitkijkend op de fascinerende dynamiek van de Zuidas.

28 september 2017

Tijdens het DGBC Congres ‘Meters maken voor het Klimaat’ van donderdag 28 september hebben Dutch Green Building Council (DGBC) en International WELL Building Institute (IWBI) een Declaration of Intent gesloten. Dat betekent dat DGBC lid wordt van International WELL Building Institute, Well-trainingen gaat verzorgen en kennis over gezondheid en welzijn gaat verspreiden.

27 september 2017

Vandaag vond in Circl de ABN AMRO Innovation Challenge plaats. Tijdens het Green Buildings congres dat naast ABN AMRO ook door CFP werd georganiseerd hebben bijna 40 verschillende startups hun innovatieve product gepitcht.

27 september 2017

In Rotterdam (Heijplaat) is de mogelijkheid geboden om een eigen Concept House te ontwikkelen en te realiseren. De eco-bio-kas-woning is een project van afdeling Duurzame Bouwkunde van de Hogeschool Rotterdam onder leiding van Arjan Karssenberg. De architect heeft de woning samen met studenten van SUS-ateliers gebouwd. Woensdag werd er meer over verteld tijdens Dutch Green Building Week.

26 september 2017

Op het  congres van Vastgoedjournaal gaf niemand minder dan Bernard Wientjes de aftrap. Als voorzitter van de taskgroep Bouwagenda stelde hij dat de verduurzaming nu echt op gang moet komen. De taskgroep is in het leven geroepen om de markt verder te brengen met de verduurzaming. Als metafoor gaf hij aan: ‘wij leggen de rails, zetten de wagon er op en geven hem een duw’.

Pagina's