Thema World Green Building Week is Home Green Home

06 juli 2018

Het thema van de World Green Building (WorldGBC) van 2018 is Home Green Home. De WorldGBC heeft dit jaar als doel dat iedereen actie onderneemt en toegewijd is om een ​​verandering aan te brengen aan de huizen die ze bouwen, bezitten of bewonen. We kunnen allemaal iets doen om van ons huis een groener, gezonder en energiezuiniger huis te maken. Wist je dat gebouwen - inclusief de huizen waarin we wonen - goed zijn voor ongeveer 40% van het wereldwijde energieverbruik? Dat is meer dan een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Het creëren van een groenere wereld begint volgens de WGBC dan ook bij mensen thuis.

#HomeGreenHome

Het gemiddelde wereldwijde elektriciteitsverbruik per huishouden is 3.500 kWh. Dat is 2,6 ton C02, wat neerkomt 10.274 km, gereden door een gemiddelde auto. Als we allemaal ons verbruik met 20% zouden verminderen, zou dat een besparing opleveren van iets meer dan een halve ton CO2 per huishouden. Iedereen kan iets doen om zijn huis groener te maken. We kunnen de wereld niet van in een dag veranderen, maar we kunnen wel allemaal ons steentje bijdragen. Je kunt energie en geld besparen, een gezondere omgeving creëren en de planeet een groener, beter en veiliger thuis voor toekomstige generaties maken.

Dutch Green Building Week

De achtste editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) vindt plaats van 24 tot en met 28 september 2018. Het thema van de Nederlandse editie is Paris Proof en sluit hiermee aan op het door Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelde Deltaplan Duurzame Renovatie, dat afgelopen week werd overhandigd aan Diederik Samsom. De Dutch Green Building Week vindt plaats op hetzelfde moment als de World Green Building Week. Gezamenlijk worden de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal.

 

Kijk voor meer informatie op: http://www.worldgbc.org/worldgreenbuildingweek