Terugblik DGBC gala 2017

09 oktober 2017

Op 28 september organiseerde de Dutch Green Building Council (DGBC) een exclusief Galadiner ter gelegenheid van de Dutch Green Building Week in het splinternieuwe circulaire pand Circl in Amsterdam.

Onder leiding van bekende TV-Presentator Harm Edens, waren er o.a. bijdragen van Kitty van der Heijden (director Europa en Afrika bij het World Resources Institute), Hugo von Meijenfeldt (coördinator implementatie Global Goals bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Johan van Hall, (vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ABN AMRO).

Hugo von Meijenfeldt is Coördinator Nationale Implementatie Global Goals, voorlopig vanuit Buitenlandse Zaken. Eerder was hij Consul-Generaal in San Francisco (2013-2015), Klimaatgezant (2009-2013) en Directeur Internationaal bij de Ministeries van VROM en IenM (2006-2013). Hij is WorldConnector en boardmember Sustainability Challange Foundation. Harm interviewde Dhr. Von Meijenfeldt over de Sustainable Development Goals (SDG's). En hoe deze SDG's bij kunnen dragen aan het Deltaplan Duurzame Renovatie. 

Ook Johan van Hall, vice voorzitter Raad van Bestuur van ABN AMRO, werd geinterviewd door Harm Edens. Het gala vond plaats in Circl, het nieuwe circulaire pand van ABN. Het gesprek tussen de heren ging over de ervaringen van ABN bij het bouwen van zo'n bijzonder gebouw en de noodzaak van het ontwikkelen van duurzame, circulaire gebouwen. 

 

Als afsluitende spreker, gaf Kitty van der Heijden een inspirerende presentatie. Zij benadrukte hierbij dat men groot mag denken, je hoeft niet af te wachten. Tevens sprak ze over de volgende stappen die nodig zijn richting verduurzaming en hoe dit ook economische kansen biedt. Bekijk hier haar volledige presentatie. 

 

Bekijk hier de foto's