Programma DGBC Congres Meters maken voor klimaat bekend

05 september 2017

Tijdens de Dutch Green Building Week vindt op donderdag 28 september 2017 het DGBC Congres plaats in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Dit congres wordt door DGBC georganiseerd in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW). Het belooft een interessante bijeenkomst te worden voor ruim 400 professionals uit - en gelieerd aan - de gebouwde omgeving.

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ABN AMRO en de DGBW Partners. Het congres sluit aan bij de misschien wel de meest noodzakelijke editie van de DGBW uit de geschiedenis. De zorg om het milieu groeit, zoals we bijna dagelijks zien in de media. Willen we de klimaatdoelstellingen halen, dan is het zaak grondiger te verduurzamen. Aanzienlijk meer gebouwen moeten sneller en grondiger worden verduurzaamd. Tijdens het congres gaan we dieper in op het strijdplan dat nodig is om de gebouwde omgeving sneller en grondiger te verduurzamen. Het thema Meters maken voor klimaat sluit aan op de ontwikkeling van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Bekijk het programma

Meters maken voor klimaat

Vanaf 11:30 uur bent u welkom om onder het genot van een duurzame lunch te netwerken met andere deelnemers. Om 12:30 uur trapt dagvoorzitter Rutger Mollee het congres af met een aantal korte interviews met onder andere ABN AMRO en DGBC. 

Politicus en schrijver Jan Terlouw neemt ons mee in zijn verhaal waarom hij vindt dat de gebouwde omgeving in beweging moet komen en over de maatschappelijke waarde die wij gezamenlijk kunnen bereiken. Lizzy Butink (a.s.r. vastgoed vermogensbeheer), Marianne Davidson (VolkerWessels Vastgoed) en Yvette Watson (Koninklijke Bibkiotheek) gaan in gesprek en vertellen meer over Young Professionals en over hun recente initiatief met DGBC en Jan Terlouw; #toekomststoel. 
Hierna komt Yvonne van der Brugge - Wolring (directeur Rijksvastgoedbedrijf) samen met Fiona van 't Hullenaar (directeur Vastgoed&Campus bij de Universiteit Utrecht) aan het woord in een gesprek hoe zij meters gaan maken voor het Deltaplan. 

Na deze inspirerende gesprekken is het tijd voor inhoudelijke verdiepingen tijdens de parallelle sessies. Verschillende organisaties nemen u in een uur mee in hoe zij, en u, meters voor het klimaat maken. De parallelle sessies worden onder andere gehost door ABN AMRO, Alklima, NUON en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Na de pauze vertelt Ed Nijpels, Voorzitter van de borgingscommissie van het energieakkoord bij SER, meer over de urgentie van het maken van meters voor het klimaat. Tijdens een dialoogsessie over het thema ‘Meters maken voor klimaat’ gaan de voorzitters van verschillende brancheorganisaties met elkaar in gesprek. Onder andere Doekle Terpstra (voorzitter van Uneto VNI), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frank van Blokland (Directeur IVBN) en Natalie Hofman (FMN) leveren hun bijdrage in dit gesprek onder leiding van de dagvoorzitter.

Als afsluiting zal Jan Peter Balkenende (voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) ingaan op het belang van samenwerking en de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven.

Deelnemen

DGBC Participanten en relaties van de DGBW Partners hebben relatiecodes ontvangen om kosteloos deel te nemen. Wilt u ook deelnemen, maar heeft u geen relatiecode? Neem dan contact met ons op via events@dgbc.nl.