Overleven of uitsterven? Nieuwe wegen voor bouw en vastgoed

‘Er is een revolutie nodig op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, functionaliteit en digitalisering. Er moet structureel beter, goedkoper en sneller gebouwd worden. De sector moet in beweging komen.’ Dat stelt Bernard Wientjes, Voorzitter Taskforce Bouwagenda en oud-voorzitter VNO-NCW, namens het kabinet. Waarom? En hoe?

De maatschappelijke urgentie is groot: het Energieakkoord tot 2022, het Klimaatakkoord van Parijs, het Nationaal Grondstoffenakkoord voor een volledig circulaire economie in 2050, het verduurzamen van ruim 7 miljoen woningen.

Voorlopers verdienen nu al extra

De voorlopers hebben de geijkte bouw- en vastgoedtradities al doorbroken met een vernieuwende aanpak. Zij verdienen inmiddels dubbel. Neem de jonge herontwikkelaar re-born. Die werkt circulair, duurzaam en 20 tot 30 procent goedkoper. Meer winst dus, ook te gebruiken om een hoger bod op grond uit te brengen dan concurrerende grondbiedingen. Of neem Delta Development Group. Die realiseert nieuwbouw in een vrijwel gesloten kringloop, waarvoor ze hoge huurprijzen krijgen. Beide bedrijven werken óók nog volgens een vernieuwd ontwikkelproces met een andere rolverdeling dat hen nog meer ontwikkelingswinst en hogere beleggingswaarde oplevert. Leer deze middag hoe zij dit doen.

Hoe beter, goedkoper en sneller?

Wat doen grote bouwbedrijven als BAM, TBI, Dura Vermeer? Hoe pakken zij het aan om aanzienlijk beter, goedkoper en sneller te (gaan) bouwen? Hoe ver zijn zij? Of zijn innovaties juist het domein van kleine partijen en jonge honden? Leer deze middag wat er bij komt kijken om niet achter te blijven. En om te weten welke keuzes er voor de toekomst gemaakt moeten worden.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van Vastgoedjournaal.

Datum en tijd

dinsdag 26 september 2017
12:00 tot 17:30 uur

Locatie

Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, Utrecht
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht

Organisatie

Vastgoedjournaal

Contact

+31 (0) 23 743 49 09

Doelgroepen

vastgoedbeleggers
vastgoedfinanciers
Architecten
Gemeenten
Adviseurs