De uitdaging van Duurzame Bouwvrouwen

14 september 2015

Tijdens het DGBW Seminar ‘De Groene Uitdaging’ op 24 september zet keynote Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) uiteen waarom powervrouwen een stukje extra aandacht verdienen in de mannenwereld. Bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving wordt nauwelijks gebruik gemaakt van het enorme potentieel van vrouwen. Terwijl vrouwen een andere dynamiek geven aan een bedrijf en zich over het algemeen beter in de klant kunnen verplaatsen. Uit de cijfers van de planbureaus blijkt dat het aantal leidinggevenden in de bouw afgelopen vier jaar blijft steken op 5 procent.

We missen in Nederland vrouwen in de hogere posities in de bouw. De Duurzame Bouwvrouw Award, welke tijdens het DGBW Seminar wordt uitgereikt, is een stimulans voor de vrouwelijke manager op haar weg naar een vooraanstaande positie. De uiteindelijke winnaar levert volgens de jury uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid en leidt de business op duurzame wijze naar economisch rendement. Zij vindt daarbij de juiste balans tussen people, planet en profit in de praktijk. Deze facetten weet zij op succesvolle wijze te combineren met haar vrouwelijkheid. Dit jaar is de categorie Aanstormend Talent toegevoegd.

Stemmen

U kunt nog tot maandag 21 september 17.00 uur stemmen op de volgende genomineerden:

Genomineerden Duurzame Bouwvrouw 2015

 1. Claudia Reiner, directeur / vice voorzitter, Caris en Reiner BV / Uneto-VNI
 2. Doris de Bruijn, initiatiefnemer, SlimRenoveren
 3. Esther van Eijk, vakgroepmanager realisatie, Van Hattum en Blankevoort
 4. José Braakman - Croonenbroek, directeur, Zon Energie Ontwikkelingsbedrijf BV
 5. Mariëlle Wieman, directeur, NeVaP
 6. Monique Donker-Blacha, manager, Stichting Slimbouwen
 7. Penny Nugteren, voorzitter, Scoren met Energie
 8. Riette Winkens, projectmanager, Gemeente Maastricht
 9. Sandra Malka-van Uden, directeur/eigenaar, Roso Bouw BV
 10. Suze Gehem, mede oprichter / projectmanager, De Groene Grachten

Genomineerden Aanstormend Talent 2015

 1. Anneke Timmermans, ontwikkelaar, Heijmans
 2. Josien Kruizinga, design manager, Pret-a-Loger
 3. Linda van Leeuwen, technisch ontwikkelaar, BAM Woningbouw

U kunt stemmen via duurzamebouwvrouw.nl/genomineerden-duurzame-bouwvrouw-award

Over Duurzame Bouwvrouw Award

De Duurzame Bouwvrouw Award is een samenwerkingsverband tussen vakblad Cobouw, Bouwend Nederland, Dutch Green Building Council (DGBC) en initiatiefnemer Dubotechniek Bedrijven (onderdeel van VolkerWessels). Dubotechniek Bedrijven, Bouwend Nederland en DGBC gaan kijken of ze opdrachtgevers en bouwers dichter bij elkaar kunnen brengen. De power-vrouwen kunnen het verschil maken!

Over DGBW Seminar

Tijdens het DGBW Seminar zullen naast Maxime Verhagen ook Alberto Cayuela, Dick Emmer, en Jan Jonker hun bijdrage als keynotespreker leveren. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dgbw.nl/seminar.