Circl als voorbeeld van de duurzame missie van ABN AMRO

20 september 2018

Duurzaamheid is een vaste waarde bij ABN AMRO. Alweer zo’n tien jaar geleden begon ABN AMRO te experimenteren met duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Eerst met het eigen hoofdkantoor in Amsterdam: “Een kantoor dat na vijftien jaar wel aan een update toe was en die we hebben verduurzaamd tot een van de meest duurzame bestaande kantoren ter wereld. In 2016 kregen we hier een prestigieuze BREEAM Award voor”, vertelt Petran van Heel van ABN AMRO. Daarna volgde meer  kantoorgebouwen, en recent de bouw van het circulaire paviljoen Circl.

Circl

Een project waar voor ABN AMRO alle duurzame technologie samenkomt, en ook nog eens ontwikkeld is volgens circulaire principes, is het circulaire paviljoen Circl. Het gebouw Circl staat voor het hoofdkantoor van ABN AMRO, midden in het dynamisch zakencentrum van de Zuidas. Het grotendeels houten Circl valt op tussen al het marmer, glas en staal van de Zuidas. Het is een multifunctioneel platform, en voor iedereen te gebruiken. Sinds de opening eind 2017 zijn er al meer dan 60.000 bezoekers komen kijken, vergaderen, eten en drinken. Ook werden zo’n 6.000 mensen rondgeleid. Niet alleen professionals uit Nederland, maar ook internationale gezelschappen. 

Voorbeeldgebouwen

"De internationmale gasten maken dan vaak een tour door Nederland en bezoeken de circulaire voorbeeldgebouwen. Mensen zijn positief over hoe ver wij zijn op het gebied van circulariteit. Nederland loopt achter in het gebruik van groene energie, maar in de circulaire economie zouden we wel eens koplopers kunnen worden en onze kennis kunnen inzetten als nieuw exportproduct”, vertelt Van Heel enthousiast.

Klik hier om het hele artikel te lezen dat in het magazine Toekomstbouwers is verschenen. Daarin neemt Petran van Heel van ABN AMRO je mee door Circl en vertelt hij over de stappen die de bank maakt op het gebied van duurzaamheid. ABN AMRO is ook hoofdsponsor van de DGBW.