Binnen in een kantoor

Het gaat niet alleen om de buitenkant, maar ook de binnenkant. Wat doet een gezond binnenklimaat met het gebouw en haar gebruikers?

Wouter Wienk zal als werkgroeplid van de werkgroep kantoren kort schetsen wat er afgelopen tijd gebeurd is rondom het Deltaplan en kantoren. 

Een tipje van de sluier rondom het Programma van Eisen Gezonde kantoren

De eerste spreker Atze Boerstra van BBA Binnenmilieu vertelt over de ins en outs van het aanstaande PvE Gezonde Kantoren.

Atze Boerstra van BBA Binnenmilieu vertelt over de ins en outs van het nieuwe PvE Gezonde Kantoren. Hein Wegdam (ING) vertelt meer over Groenverklaringen en licht een paar voorbeeldprojecten toe, waaronder Strijp T.

Financiering van verduurzaming van kantoren

De tweede spreker is Hein Wegdam (Director Sustainable Real Estate Products, Global). Hij legt uit hoe ING zijn REF klanten helpt met de financiering van de verduurzamen en hij licht de samenwerking met RVO toe inzake Groenverklaringen en een aantal projecten die een groenverklaring hebben gekregen, waaronder Strijp T.  

Stop de verspilling

Bert Elkhuizen van e-nolis is al jarenlang bezig met Duurzaam beheer en onderhoud. E-nolis heeft een tool die laat zien of het werkelijk energieverbruik van een gebouw overeenkomt met het beoogde energieverbruik dat behoort bij het Energielabel van het gebouw. Vervolgens wordt de mate en de oorzaak van energieverspilling geanalyseerd.

Daarnaast schetst e-nolis hun visie in "Roadmap to Paris proof" op het bereiken van de doelen van het Parijse Klimaatakkoord. 

Aanmelden

Aanmelding vereist, via kennisdelen.rvo.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Datum en tijd

vrijdag 28 september 2018
12:00 tot 14:00 uur

Locatie

RVO Den Haag Pr. Beatrixlaan 2, 2595 AL Den Haag, Nederland
Pr. Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Organisatie

Rijksdienst Ondernemend Nederland

Contact

Ike Stolk
0643219512