ABN AMRO hoofdsponsor van Dutch Green Building Week

31 augustus 2017

ABN AMRO is dit jaar opnieuw hoofdsponsor van de Dutch Green Building Week. Tijdens de week,  die plaatsvindt van 25 t/m 29 september 2017, wordt aandacht gevraagd voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het thema van deze zevende editie is: ‘Meters maken voor het klimaat’. Op verschillende locaties in Nederland staan activiteiten op het programma rond dit thema. Het congres en gala van de Dutch Green Building Week worden gehouden in het gloednieuwe circulair paviljoen ‘Circl’ van ABN AMRO. Rutger Schuur, Directeur Public Sector & Real Estate van ABN AMRO: “ABN AMRO stimuleert klanten om onroerend goed te verduurzamen door het aanbieden van tools, kennis, passend advies en financieringen waar nodig.”

Dutch Green Building Week 

Volgens Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, is dit de meest noodzakelijke Dutch Green Building Week uit de geschiedenis. “Om de klimaatdoelstellingen te halen, zullen we de bestaande gebouwde omgeving sneller en grondiger moeten verduurzamen dan we nu doen. Met de klimaatafspraken, nieuwe wet- en regelgeving en een bewegende markt is dit hét moment om meters te maken.”

Trouwe partner van het eerste uur

De Dutch Green Building Council is blij dat ABN AMRO de week wederom ondersteunt. Van Doorn: “Al sinds de allereerste editie is ABN AMRO trouwe partner. Het geeft aan dat de bank achter onze missie staat en zelf ook haar verantwoordelijkheid neemt in het verduurzamen van de gebouwde omgeving.” Schuur: “Door onze expertise, portefeuille en netwerk in te zetten, hebben we ­samen met onze klanten- positieve impact op de maatschappij. We helpen bijvoorbeeld de gebouwde omgeving, een belangrijke bron van CO2-uitstoot, te verduurzamen. Dit leidt tot een beter milieu, een gezondere samenleving en een duurzamere economie.”

Sponsoren

Naast ABN AMRO (hoofdsponsor) ondersteunen Alklima, NUON (gouden partners), Unica, Postcodeloterij, de Vries en Verburg, Delta Electronics, CFP (zilveren partners), Rockwool, Bouwinvest, Daikin, Kone, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Donkergroen (bronzen partners) de Dutch Green Building Week. Op www.dgbw.nl is meer informatie te vinden over de week.